Kolmen kirjan haaste

Kolmen kirjan haaste on kiertänyt kirjablogeja viime aikoina, ja haaste napsahti minullekin. Haasteen ideana on valita kolme sellaista kirjaa, jotka on lukenut ja joista on blogannut, ja jotka haluaisi lukea vielä uudelleen. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun kävin kaikki blogitekstit otsikkotasolla läpi, ja löysin sieltä monta kirjaa, jotka olin jo unohtanut. Kaikki niistä eivät olleet sellaisia, jotka haluaisin lukea uudelleen, mutta muistoja niihin silti liittyi

Ensimmäinen haaviin osunut kirja on M. L. Stedmanin Valo valtameren yllä. Kirja on kirjailijan esikoinen, yli 400 sivun kertomus pariskunnan elämästä kaukaisella majakkasaarella, lapsen kaipuusta ja syyllisyydestä. Muistan lukeneeni tämän aika ahmimalla, tarina vei ainakin minut mukanaan, samoin kuin kaunis kieli. Jos et ole vielä tähän tutustunut, suosittelen erittäin lämpimästi.

Toiseksi valitsin Victoria Hislopin Saaren, joka kertoo leprasaaresta ja sen lähellä olevasta kylästä Kreetalla. Alexis haluaa selvittää sukunsa vaiheita ja vaiettuja salaisuuksia, ja matkustaa äitinsä kotikylään etsimään tiedonmuruja. Tarinaa kerrotaan eri aikatasoilla ja pikkuhiljaa Alexisinkin suvun vaiheet alkavat hahmottua. Blogitekstistä saa sen kuvan, että pitänyt kirjaa mitenkään kovin ihmeellisenä, mutta olen kuitenkin muistellut kirjaa aina välillä. Olisi mielenkiintoista palata tarinaan ja selvittää, onko aika kullannut muistoni tästä kirjasta.

Kolmanneksi kirjaksi otan Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe -kirjan. Luin kirjan vasta hiljattain, enkä haluaisi ihan heti lukea tätä uudelleen. Muutaman vuoden päästä siihen olisi kuitenkin mukava palata. Kirja oli minulle jostain syystä rankka, sillä se jäi mieleen pyörimään päiviksi kirjan lukemisen jälkeen. Luin kirjan nopeasti, ja luulen, että uudella lukukerralla siitä voisi saada irti vielä enemmän, kun malttaa vähän hidastaa tahtia.

Minun kuuluisi vielä haastaa kolme muuta bloggaajaa, mutta minusta tuntuu että haaste on jo kiertänyt vähän joka blogissa, enkä siksi laita tätä enää eteenpäin. Jos haluat osallistua haasteeseen, saat napata sen tästä ihan vapaasti itsellesi. :)

Kiitos haasteesta Reta Anna Marialle Todella vaiheessa -blogista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus

TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä