Kuka kirjoittaa?

Olen kolmekymppinen varsinaissuomalainen nainen, jonka kirjahyllyssä ei ole koskaan tarpeeksi tilaa. Olen koulutukseltani luokanopettaja sekä kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomi. Työskentelen kirjastosihteerinä. 

Olen lukenut kirjoja siitä asti kun opin lukemaan, ja varsinkin alakouluikäisenä sain toistuvasti kuulla lukevani ihan liikaa. Huvilukeminen jäi opiskelujen ja tenttikirjojen jalkoihin useaksi vuodeksi, mutta nyt olen taas muutaman vuoden lukenut aktiivisesti. Pidän helppolukuisista ja selkeistä kirjoista, vaikka välillä haastankin itseäni myös vaikeammaksi tietämilläni kirjoilla. Luen sekä kaunoa että tietokirjoja, molempia ehkä sieltä viihteellisemmästä päästä.

En välttämättä jaksa aina lukea kaikkia kirjoja loppuun enkä toisaalta kirjoita blogiin kaikista kannesta kanteen luetuistakaan. Valitsen lukemani kirjat usein summamutikassa esimerkiksi kirjaston palautushyllystä, mutta poimin lukulistalleni täytettä myös muista kirjablogeista. Osa bloggaamistani kirjoista on kirjastosta, osa itse ostettuja tai saatuja, ja osa kustantajilta saatuja arvostelukappaleita.

En kirjoita kovin syvällisiä analyysejä vaan yritän kertoa mitä mietteitä kirja minussa herätti. Osa teksteistä on lyhyitä ja osan kohdalla olen innostunut kirjoittamaan pitkästikin. Sillä, miten kirja on käsiini kulkeutunut, ei ole merkitystä mielipiteisiini tai tekstin laatuun tai pituuteen.

Blogissani on lähinnä mietteitä lukemistani kirjoista, mutta saatan joskus ujuttaa mukaan jotain muutakin kirjoja, kirjallisuutta tai kirjastoja koskevaa asiaa. Pyrin päivittämään blogia säännöllisesti, mutta arjen kiireen vuoksi päivitystahti on tällä hetkellä aiempaa hitaampi. Lukemieni kirjojen listaa ja Helmet-lukuhaasteen listaa pyrin silti päivittämään melko usein.

Kiitos kaikille lukijoilleni ja tervetuloa uusille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Ruokarouva

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus