Alan Bradley: Kuolema ei ole lasten leikkiä

Kuva kustantajan sivuilta
Ihana Flavia de Luce on vauhdissa taas. Sarjan toisessa osassa Bishop's Laceyn kylään pysähtyy maankuulu nukketeatteri auton hajottua hautausmaan kupeeseen. Kyläläiset pääsevät nauttimaan teatterista, mutta näytöksessä kaikki ei suju käsikirjotuksen mukaan. Epäilyttävä kuolemantapaus saa Flaviankin liikkeelle, onhan hän aiemminkin auttanut poliisia murhatutkimuksissa varsin menestyksellisesti. Tapauksen tutkimukset vievät Flavian syvälle oman kylän juoruihin, eivätkä kaikki tapahtumat lopulta taida ollakaan niin sattumanvaraisia kuin luullaan.

Pidin sarjan ensimmäisestä osasta ja niin pidin tästäkin. Näissä kirjoissa kieltä käytetään herkullisesti ja suomennokset ovat olleet hyviä. Monessa kohdin on varmasti saanut miettiä tarkkaan käännöstä, sillä kielikuvat ovat välillä hyvinkin värikkäitä. Flavialla on jatkuvasti vauhti päällä, ja minulle tulee edelleen Flaviasta mieleen Pikku Myy.

Kuolema ei ole lasten leikkiä oli ehkä hitusen rauhallisempi kuin Piiraan maku makea, eikä tässä osassa ollut ihan yhtä hengästyttävän jännittäviä kohtauksia kuin ensimmäisessä. Niitä vähän odottikin, ihan viimeisille sivuille asti. Jännitystä kyllä oli ja selvitettävä murha oli riittävän monimutkainen ainakin omalle ajatuksenjuoksulleni.

Tämä kirja on jakanut mielipiteitä nopean blogikatsauksen perusteella. Osa piti kirjasta paljon, jollekin kirja oli lähes pakkopullaa ja monen mielestä kirja oli virkistävää ja viihdyttävää luettavaa. Sarjan tyylissä taitaa olla jotain sellaista, joka puree tiettyihin ihmisiin ja toisiin ei lainkaan. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, jos et vielä ole tutustunut Flaviaan. Toivottavasti yllätyt positiivisesti. :)

Sarjan seuraava osa Hopeisen hummerihaarukan tapaus ilmestyy elokuussa. Englanniksi näitä taitaa olla jo kahdeksan.

Kommentit

 1. Olen varannut jo seuraavan suomennoksen kirjastosta. Flavia on sen verran hurmaava salapoliisi, että seuraavat kirjat on luettava ehdottomasti. Jälleen pikkuinen kylä, jossa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ;) Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin varasin seuraavan suomennoksen heti kun huomasin että sellainen on tulossa. :)

   Poista
 2. Sain juuri kolmannen osan perjantaina ja vietin sunnuntain Hopeisen hummerihaarukan tapauksen seurassa. Flavia on hurmannut minut täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet jo saanut uuden osan! Minä vielä odottelen sitä kirjastosta. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus

TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä