Lori Nelson Spielman: Kymmenen unelmaani

Kansikuva kustantajan sivuilta
Tämä oli täydellinen hömppäkirja tietokirjojen välissä luettavaksi, ja sopii hyvin myös kesälukemiseksi rannalle tai riippumattoon. Kirja voi laittaa pohtimaan myös omaa elämäänsä, vaikka onkin viihdettä.

Brett Bohlinger valmistautuu äitinsä testamentinlukutilaisuudessa hieman erilaiseen perintöön kuin mitä saa: listan unelmistaan, jonka hän on itse nuorena kirjoittanut ja heittänyt pois. Äiti on säästänyt tämän unelmalistan ja Brett joutuu kohtaamaan vanhat unelmansa, jotka tuntuvat jonkun ihan toisen ihmisen unelmilta. Kyllä kai jokainen teini-ikäinen jossain vaiheessa haluaa oman hevosen, mutta miten sellaisen sovittaa kolmikymppisen trendikkääseen elämään? Tai miten luodaan uudestaan suhde isään, joka on jo kuollut?

Kymmenen unelman saavuttamiselle annetaan vuoden aikaraja, eikä yhtäkään niistä hoideta sormia napsauttamalla. Brett huomaa joutuvansa tarkastelemaan omaa elämäänsä uudella tavalla, ja listan toteuttamisen myötä moni asia tietysti muuttuukin. Kaikesta räpeltämisestä huolimatta elämä kantaa.

Vaikka kirjassa on puutteensa, sen tarina ja päähenkilö ovat kuitenkin niin mielenkiintoiset, että minua tämä kirja piti otteessaan. Osa juonenkäänteistä oli ehkä vähän epäuskottavia ja joku lukija varmasti kyllästyy ennalta-arvattavuuteen, mutta minä pidin tästä.

Viihteellisen pinnan alla oli vakavia aiheita, joihin varmasti suurin osa aikuisista jossain vaiheessa törmää. Tämän kirjan myötä voi ehkä pysähtyä hetkeksi tarkastelemaan omaa elämäänsä ja sitä, kuinka tyytyväinen siihen on. Ehkä itse kullakin on joskus teini-ikäisenä ollut lista haaveita, joista osa on vielä toteuttamatta. Pitäisiköhän niitä vähän vilkaista ja tarkistaa oman elämän suuntaa?

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtiin

2. kirjablogissa kehuttu kirja
11. jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja
14. valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
20. kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö
17. käännöskirja
42. esikoisteos
47. kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
49. vuoden 2017 uutuuskirja

Lori Nelson Spielman: Kymmenen unelmaani. Otava 2017, 381 sivua.

Kommentit

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta! Löysin tässä lähivuosina päiväkirjastani listan unelmistani. Ilokseni huomasin, että ne kaikki olivat toteutuneet. Toisaalta unelmat olivat sellaisia, että ne oli tavallaan aika helposti toteutettavissa, ei mitään ylitseampuvaa, esimerkiksi listalta löytyi matkustaminen Roomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoihin unelmiin olisi ihan hyvä palata välillä. Kiva kuulla että sinulla ne olivat toteutuneet!

      Poista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus

TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä