Vera Vala: Tuomitut

Kuva kustantajan sivuilta
Edellinen Arianna de Bellis -kirja oli minulle pettymys, joten suhtauduin tähän uuteen, sarjan neljänteen osaan aika suurella varauksella. Edellisestä kirjasta päällimmäiseksi mieleen olivat jääneet tekstin keskeneräisyyden tuntu ja kielivirheet. Tällä kertaa sain kuitenkin yllättyä iloisesti, sillä juoni lähti reippaasti liikkeelle alusta alkaen, eri juonet oli sidottu hyvin toisiinsa ja kielikin soljui mukavasti. Jotain kertonee sekin, että valvoin tämän kanssa pikkutunneille kun oli ihan pakko lukea sitten melkein kertaistumalta loppuun asti.

Tuomitut-kirjassa seurataan sarjamurhaajaa, jonka kohteena ovat katoliset papit. Arianna lähtee tapahtumapaikalle Torinoon ihan muissa asioissa, selvittämään serkkutyttönsä katoamista, mutta tapaukset tuntuvat liittyvän toisiinsa. Torinoon lähetetään myös Ariannan veli Ares, joka konsultoi paikallista poliisia Vatikaanin valtuuttamana. Omat koukeronsa juoneen tuovat Ariannan menneisyys (johon Areskin tiiviisti liittyy) ja el Lobo sekä rypyt rakkaudessa Bartolomeon kanssa.

Paljon taustatyötä kirjan kirjoittaminen on vaatinut. Lukija tutustutetaan Damanhur-lahkoon ja uskonnolliseen symboliikkaan, mithralaisuutta unohtamatta. Tieto on kuitenkin punottu osaksi juonta, eikä hyppää lukijan silmille. Ehkä Ariannan elämä ei ole aina kovin uskottavaa, mutta viihdyttävää luettavaa nämä kirjat kuitenkin tarjoavat. Vala osaa koukuttaa lukijansa, sillä tällä kertaa jään kärsimättömänä odottamaan tarinalle jatkoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus

Laura Andersson: Voit nukkua. Kuinka opetin vauvani nukkumaan ja kuinka se muualla tehdään