Tekemistä talveksi

Reilun viikon päästä alkaa opiskelu kirjastotädiksi, toivottavasti siitä alasta löydän itselleni mieluisen ammatin. Tänään ilmoittauduin myös pitkän harkinnan jälkeen avoimeen yliopistoon luovan kirjoittamisen perusopintoihin. Kirjoittaminen on ollut minulle peruskouluaikoina jokapäiväinen harrastus, mutta ehkä opiskeluiden ja siihen liittyvien kirjoitustöiden takia luovalle kirjoittamiselle ei ole oikein löytynyt sijaa. Kahden blogini kautta olen kuitenkin taas vähän löytänyt sitä aiempaa kirjoittamisen riemua ja toivon löytäväni sitä talven mittaan paljon lisää. Talven aikana joudun myös opettelemaan palautteen vastaanottoa omista teksteistäni. Palautteen vastaanottaminen on minulle vaikeaa, sillä otan kaiken kovin henkilökohtaisesti. Ehkäpä talven aikana opin pikkuhiljaa löytämään palautteesta ne hyödyt, joita varten sitä annetaan.

Luovan kirjoittamisen lisäksi myös suomen kielen opinnot kiinnostavat, mutta niitä ei tänä vuonna järjestetä. Ehkäpä ensi vuonna saan iltapuhteikseni kieliopin tankkaamista. Tunsin itseni yläasteella kummajaiseksi kun kieliopin opettelu ja kielenhuolto olivat äikässä kirjoittamisen ohella niitä kaikkein mieluisimpia asioita.

Onkohan minulla opiskeluinnostukseni kanssa kohtalotovereita? Onko jollakin muullakin alkamassa uuden alan opiskelu tai opinnot ihan vain oman mielenkiinnon vuoksi?

Kommentit

 1. Itse en ole moneen vuoteen opiskellut satunnaisia kielikursseja lukuunottamatta mitään. Nyt ilmoittauduin eräälle ATK-kurssille (vai mitähän ne nykyisin ovat nimeltään?), joka onneksi on vain muutaman kerran. Lisäksi ajattelin täydennykouluttaa itseäni, mutta en osaa pääättää, miten. Vaakakupissa ovat ainakin S2-opinnot, eristyispeda ja politiikankin opinnot kiinnostavat. Täytyy vielä miettiä, ehkä S2 ja erityispeda onnistuisivat yhdessäkin. Tuo luova kirjoittaminen kuulostaa kivalta, kukas sitä järjestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa ainakin avoin yliopisto, muistaakseni siellä listassa oli monta muutakin kaupunkia missä ne järjestetään. Erkkapeda on mielenkiintoista ja luulen että S2 sopisi sen pariksi ihan loistavasti. :)

   Poista
 2. Minäkin tein luovan kirjoittamisen opinnot, mutta Jyväskylässä. Kirjasto-opintoja en ole tehnyt, mutta kylläpäs kuulostaa kiinnostavalta. Itse haaveilen kirjallisuuden pääaineopinnoista siten, että pääaineena olisi suoraan lastenkirjallisuus. Suomessa tämä ei kuitenkaan ole vielä mahdollista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus

TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä