Agatha Christie: Totuus hallavan hevosen majatalosta

Agatha Christien tietävät varmasti kaikki, olivatpa hänen tuotantoaan lukeneet tai eivät. Itselleni tämä oli toinen Christien kirja, ensimmäisen luin hyvinkin kymmenen vuotta sitten. Tämänkertaisen opuksen haalin itselleni alennusmyynnistä yhdessä muutaman muunkin Christien kirjan kanssa. Ja kyllä pidin. Oli virkistävää välillä lukea sellaista kirjaa, jota ei oikeastaan olisi halunnut laskea kädestään ennen loppua. Tarina tietysti oli melkoisen mukaansatempaava ja dekkareissa on aina pakko arvailla syyllistä loppuun saakka, mutta pidin myös kirjan tyylistä. Yleensäkin pidän historiallisista romaaneista ja 1900-luvun alusta puoliväliin kirjoitetuista kirjoista, sillä pidän erityisesti tuon ajan maailmanmenon kuvaamisesta. Kielikin on silloin ollut mielestäni niin kaunista.



Kirjassa Mark Easterbrook alkaa selvittää kuolemantapausten sarjaa, jotka tuntuvat liittyvän toisiinsa. Uhrit ovat kaikki kuolleet näennäisesti luonnollisen kuoleman, mutta jotain hämärää tapauksiin tuntuu silti liittyvän. Hallavan hevosen majatalossa asuvat kolme naista tuntuvat liittyvän tapaukseen jollain tavoin, ja heitä kutsutaankin kylässä noidiksi. Kuolemia epäilläänkin yliluonnollisten voimien aikaansaamiksi, ja tätä mahdollisuutta Mark ryhtyy tutkimaan yhdessä Inkiväärin, punatukkaisen naisen kanssa. Alun verkkaisen etenemisen jälkeen tarinan tempo nopeutuu loppua kohden ja jännitys kasvaa.

Totuus hallavan hevosen majatalosta ei ilmeisesti ole ihan tyypillistä Agatha Christietä, mutta minä kyllä tykästyin. Katsotaan, miten käy sitten niiden tyypillisempien kirjojen ja henkilöiden kanssa. :) Suosittelen!

Kommentit

  1. Anonyymi4/3/13 19:20

    Luin kirjan ja hyvä oli! Samaisesta kirjasta, Hallavan hevosen majatalosta, on tehty myös TV-ohjelma, jonka olen myöskin nähnyt, mutta joka ei mielestäni ollut kovinkaan samantapainen kuin kirja (tai sitten vain muistan väärin)...
    Mitä muita Agatha Christien kirjoja ostit?
    Itse olen lukenut useita, melkein kaikki mitä Hyvinkään kirjastosta löytyy ja voin suositella kirjaa 10 pientä neekeripoikaa...
    Nimimerkki: Rosalind Christie <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Satu Rämö: Talo maailman reunalla

Paluu Nummelan ponitallille