Ehdin lukea kirjan!

Blogi on viettänyt syys- ja talvihorrosta ja myös lukeminen on jäänyt kesän jälkeen vähän vähemmälle, siitä tuo tänään puoli vuotta täyttävä pikkumies on pitänyt huolen. Joulupäivänä ehdin kuitenkin lukea kokonaisen kirjan, ah mitä luksusta! Kirja oli Tess Gerritsenin Joka tulella leikkii, ja se oli ihan sopiva siihen hetkeen. Takakannessa tosin mainostettiin kirjan olevan hyytävä trilleri, ja vaikka jännitystä löytyi en silti ihan hyytäväksi sitä olisi itse kuvaillut. Kirja oli kuitenkin mielenkiintoinen yhdistelmä musiikkia, psykologiaa, matkailua, juutalaisvainoja ja toista maailmansotaa. Suosittelen tätä jos etsit pientä jännittävää välipalakirjaa.

Ensi vuonna aion osallistua aktiivisemmin Helmet-lukuhaasteeseen ja yritän löytää jokaiseen kategoriaan ainakin yhden kirjan. Tänä vuonna olen lähinnä lukenut mitä sattuu ja jälkikäteen katsonut, mihin kategoriaan kirja sopii. Olen myös ilmoittanut blogin mukaan Helmetin lukuhaasteeseen osallistuviin blogeihin. Lista mukana olevista blogeista julkaistaan samaan aikaan kuin itse haastekin, 30.12.2016. Lukuhaasteesta on tehty pieni tutkimus, josta löytyy tietoa täältä. Minusta hienointa on, että haaste on innostanut ihmisiä ympäri Suomen tutustumaan uusiin kirjoihin ja tarttumaan sellaisiinkin opuksiin, jotka normaalisti sivuttaisi. 

Lukuhaasteella on omat facebook-sivut, joilla käydään aktiivista keskustelua haasteen eri kohtiin sopivista kirjoista. Sieltä saa myös hyviä lukusuosituksia, kannattaa vilkaista vaikka haaste ei kiinnostaisikaan. Myös monessa kirjastossa nostetaan lukuhaastetta esille esimerkiksi kirjanäyttelyiden muodossa. Haaste on erinomainen tapa tutustua itselle vieraampaan kirjallisuuteen ja yllättyä positiivisesti!

Tänä vuonna sain luettua puolet lukuhaasteen kohdista, 25 eri kohtaa. Eniten kirjoja osui kategoriaan "Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aikaisemmin", siihen osui 35 kirjaa. Hyvänä kakkosena tuli kategoria "Kirjassa joku kuolee", 24 kirjaa, ja kolmantena kategoria "Vuonna 2016 julkaistu kirja", 19 kirjaa. Kaikkiaan olen tähän mennessä lukenut 57 kirjaa ja 18 802 sivua. Yöpöydällä on vielä yksi keskeneräinen kirja, voi olla että se ehtii mukaan tämän vuoden kirjanpitoon. Ensi vuodesta en uskalla heittää mitään arvauksia. Ehkä hyvä tavoite olisi etsiä ohuita kirjoja, jotka ehtii lukea pikkumiehen päiväunien aikana...

Kommentit

 1. Nostan tonttulakkiani, omakin blogi on jäänyt aika vähälle huomiolle talvihorroksessaan. :) Päiväunilukeminen kunniaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan että päiväunien aikana pitäisi kai hoitaa kotiakin, mutta ehkä välillä voi hyvällä omallatunnolla priorisoida aikaa lukemisenkin hyväksi. :)

   Poista
 2. Jokainen luettu kirja on saavutus tuossa vaiheessa. Perustin blogin vähän ennen kuopuksen syntymää ja siitä tuli tärkeä henkireikä.

  HelMetiin lähden mukaan minäkin - taas. Viime vuosi meni kevyesti, tämä vuonna taitaa käydä 45/50. Mainio haaste kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukutahti on odotetusti hidastunut huomattavasti pikkumiehen syntymän jälkeen. Toisaalta olen oppinut myös multitaskaamaan: aloin kutoa joululahjasukkia iltaisin samalla kun luin. Helmetin haaste on tosiaan mainio!

   Poista
 3. Hieno suoritus kuitenkin! :) Olen tykästynyt HelMet lukuhaasteeseen niin että kai siihen on osallistuttava uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selailin juuri uutta haastetta ja se vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, minusta jopa hiukan helpommalta kuin viimevuotinen.

   Poista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus

TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä