Annie Austen: Hulluna kirjoihin. Mitä kirjahyllysi sinusta kertoo?

Postaus sisältää *-merkillä merkattuja mainoslinkkejä.

Tähän kirjaan törmäsin muistaakseni Instagramissa, ja sen nimi ja kansi houkuttelivat lainaamaan sen kirjastosta. Takakansitekstin perusteella odotin mielenkiintoisia kirjoihin liittyviä tarinoita, takakannessa lupaillaan esimerkiksi paljastaa Marilyn Monroen kirjahyllyn sisältö sekä Barack Obaman lomalukemiset.

Kommenttilaatikkoon voit jättää oman näkemyksesi siitä,
mitä minun kirjahyllyni kertoo minusta. :)

Johdannossa kirjailija kertoo halunneensa kirjoittaa puolustuspuheen katoavien kirjahyllyjen puolesta, jotta kirjojen ostaminen ja säilyttäminen olisi jälleen hyväksytty harrastus ja elämäntapa. Johdannossa kauhistellaan sisustuslehdessä nähtyä tapaa sijoittaa kirjat hyllyyn niiden selkä seinään päin, sivut huoneeseen päin. Tämä toimiikin ihan hyvänä herätyksenä siitä, miten kirjojen omistaminen niiden itsensä vuoksi saattaa olla vähän aliarvostettua nykyaikana.

Kirjan varsinainen sisältö on kuitenkin rikkonaista ja höttöistä. Osa luvuista on muutaman kirjan osin teennäisesti koottuja listoja (esim. 12 valkokankaalla luettua kirjaa), osa lyhyitä tarinoita kirjoihin ja lukemiseen liittyen. Näiden tehtävä on varmaankin toimia hauskoina kirjaihmisiä yhdistävinä juttuina, mutta itse olisin kyllä toivonut pikkuisen syvällisempää käsittelyä. Kirjan nimi ei vastaa sisältöä minusta kovin hyvin, vaikka houkutteleekin klikkiotsikkomaisesti lukemaan. Fontti on suurta ja luvut lyhyitä, joten tämän kirjan lukaisee välipalana nopeasti. Parasta antia taisi olla omien suosikkikirjojen bongaaminen kirjan lukuisilta listoilta, tämän huvittelutaipumuksen varmaankin aika monet kirjojen ystävät jakavat.

Kiinnostaisiko kuitenkin kurkata esimerkiksi se Obaman lomalukemisto, historiaan jääneitä kirjahyllyjä tai vinkit kirjahyllyn järjestämiseen? Kirja löytyy monesta palvelusta e-kirjana, joten voit näppärästi poimia muutaman kirja-anekdootin teoksesta.

BookBeat: *kokeile palvelua 30 vuorokautta maksutta! (etu koskee uusia asiakkaita)

Elisa Kirja: *e-kirja, *kuukausitilaus (tarjolla myös 14 vuorokauden maksuton kokeilujakso uusille asiakkaille)

Nextory: *kokeile palvelua 30 vuorokautta maksutta! (etu koskee uusia asiakkaita)

Storytel: *kokeile palvelua 30 vuorokautta maksutta! (etu koskee uusia asiakkaita)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Sofi Oksanen: Puhdistus

Laura Andersson: Voit nukkua. Kuinka opetin vauvani nukkumaan ja kuinka se muualla tehdään