Helsingin kirjamessuille!

*Olen saanut lipun kirjamessuille Helsingin messukeskukselta.



Helsingin kirjamessut ovat jo tällä viikolla, ja olen menossa messuille torstaina. Messulehteä on plärätty ahkerasti, ja mielenkiintoisia haastatteluja ruksittu kiitettävästi. Messujen pohjakartasta tulkitsin, että osastojen ja lavojen sijoittelua on muutettu aika paljonkin, joten on mielenkiintoista päästä näkemään, miltä halli tänä vuonna näyttää. Alle olen poiminut muutamia itseäni kiinnostavia otteita ohjelmasta. Tämän vuoden uutuutena on myös mahdollisuus seurata Senaatintori-lavan ohjelmaa etänä nettilipulla, mikä on hieno juttu! Poimin etäohjelmastakin muutaman kiinnostavan haastattelun muistiin.


Instagramin puolella on käynnissä kahden messulipun arvonta. Jos sinulla ei vielä ole lippuja messuille, käy jättämässä julkaisuun kommentti niin olet mukana arvonnassa! Pääset suoraan julkaisuun klikkaamalla arvonta-kuvaa vasemmassa sivupalkissa. Arvontaan voi osallistua 26.10. klo 19 asti.

Tässä poimintoja itseäni kiinnostavasta ohjelmasta, jota aion seurata paikan päällä messuilla. Tiedot on otettu suoraan messuohjelmasta, ja linkin kautta pääset itse suoraan messuohjelmaan oikean haastattelun kohdalle. Mitä sinä odotat messuilta eniten?

Kruununhaka: Tiedetori 12-12.30: Jääkö lapsi kasvatusvirtausten jalkoihin? Professorit Lea Pulkkinen ja Liisa Keltikangas-Järvinen. "Onko nykyisten kasvatusvirtausten taustalla riittävästi tutkimustietoa vai ovatko uudistukset suorastaan ristiriidassa tutkitun tiedon kanssa? Professori Lea Pulkkinen ja professori Liisa Keltikangas-Järvinen keskustelevat tutkija Aino Saarisen johdolla suorituskeskeisyyden, digitaalisuuden korostumisen ja kasvatuksen välineellistämisen vaikutuksista lapsen kasvulle. Tästä ohjelmaan. 

Esplanadi 12.30-13: Hänen valtansa alla. Tuppurainen Tiina. Vangitseva romaani pelosta ja alistumisesta työpaikan seinien sisällä. Tästä ohjelmaan. 

Töölönlahti 13.30-13: Pirjo ja Tyyne - Kesytä sisäiset äänesi & Valinnan paikka. Fäldtin ja Salovuoren Pirjo ja Tyyne auttaa esimerkein ja harjoituksin tunnistamaan oman sisäisen puheen ja pohtimaan, mikä siitä on itselle hyväksi ja mikä ei. Pihlajan tietokirja opastaa omannäköisin valintoihin mm. harjoitusten avulla. Haastattelijana Laura Friman. Tästä ohjelmaan. 

Kruununhaka: Tiedetori 12.30-13: Miksi aina uusi ismi johtamisessa? Johtamisasiantuntijat Pauli Juuti ja Jussi Onnismaa keskustelevat siitä mitä hyvä johtaminen tarkoittaa, miksi uusia ismejä jatkuvasti pompahtelee esiin ja muuttuuko mikään todella. Pauli Juuti on kirjoittanut yli 60 johtamiseen ja työelämään liittyvää kirjaa ja julkaistua tutkimusta. Organisaatiokonsultti, työnohjaaja Jussi Onnismaa on toiminut vuodesta 1999 johtoryhmien ja työyhteisöjen valmentajana lukuisissa eri organisaatioissa. Tästä ohjelmaan. 

Kruununhaka: Tiedetori 13-13.30: Vanhuus ja kielenkäyttö. Miten vanhuksista ja vanhuksille puhutaan? Miten ja miksi kieli vanhuudessa muuttuu? Vanhuus ja kielenkäyttö -kirjan kirjoittajat purkavat yksipuolista kuvaa vanhuudesta ja tarjoavat uutta tutkimustietoa keskusteluun ikääntymisestä suomalaisessa nyky-yhteiskunnassa. He nostavat esiin uusia ja kriittisiä näkökulmia paljon puhuttuihin vanhenemisen, vanhustenhoidon ja kielenkäytön teemoihin. Päivi Istala haastattelee Hanna Lappalaista ja Anne Mäntystä. Tästä ohjelmaan. 

Senaatintori: Helsingin Sanomat 14.30-15: Tolkienin tulkkina - Tarina Sormusten herran suomentamisesta. Kuinka Taru sormusten herrasta kääntyi suomeksi. Maamme huomattavimpiin suomentajiin kuuluva Kersti Juva sai Tolkienin klassikon käännettäväkseen vain 23-vuotiaana aloittelijana. Muun muassa örkki-sanan keksinyt Juva jätti käännöstyöllään lähtemättömän vaikutuksen suomen kieleen. Tästä ohjelmaan. 

Näit aion seurata etänä Senaatintorin ohjelmasta:

Näkijä. Näkijä vie lukijansa niin Tuntemattoman sotilaan joukkueteltoille kuin 20th Century Foxin studiokaupungin loisteliaisiin lavasteisiin. Enni Mustosen menestyssarja jatkuu! Tästä ohjelmaan. 

Tatu ja Patu kesäleirillä. Haluatko mukaan kaikkien aikojen kivoimmalle kesäleirille? Hyppää kyytiin, sillä Tatun ja Patun leiribussi starttaa nyt! Kesäleiristä lätynpaistoineen ja leirinuotioineen tulee kerta kaikkiaan mahtava. Tatu ja Patu -kirjat on palkittu mm. Finlandia-palkinnolla ja niitä julkaistaan yli 20 maassa. Tästä ohjelmaan. 

Kaikki oli heidän. Haikea ja vimmainen romaani isistä ja pojista, miehisestä egosta ja maailmanlopusta. Tästä ohjelmaan. 

Vasara ja käytettyjä nauloja, Mielensäpahoittaja. Kyllä on talolla ja miehellä tekninen käyttöikänsä. Peruskorjauksella sitä voi pidentää. Mielensäpahoittaja vie lukijan perusasioiden äärelle. Miehen on itse rakennettava oma talonsa. Kahteen kertaan. Kyrön teksti piikkaa ja poraa, eristää ja lämmittää lukijaansa. Tästä ohjelmaan. 

Helsingin Sanomat: Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa. Jari Tervon suurenmoinen sukellus Mikael Agricolan maailmaan. Tästä ohjelmaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Satu Rämö: Talo maailman reunalla

Mauri Paasilinna: Rovaniemi-sarja