Takashi Hiraide: Kissavieras

Kansikuva kustantajan sivuilta
Kissavieras on kaunis kirja niin ulkoiselta olemukseltaan kuin tekstinsäkin puolesta. Kirja on kertomus siitä, miten yhden kissan ilmestyminen elämään muuttaa oikeastaan kaiken. Pieni kirja kattaa melko pitkän ajanjakson, ja tuo hyvin esiin muutoksen päähenkilöissä. Teksti on kaunista ja kuvailevaa, ja jollain tavalla rauhoittavaa. Tämän lukemisen voisi ottaa vaikka mindfulness-harjoituksena. Erityisesti rakennukset, niiden sijainti, koko ja ulkoasu on kuvattu hyvin tarkkaan. Ihastuin myös päähenkilöiden vuokranantajan kauniiseen puutarhaan ja siihen miten myös sen muuttumista kuvataan.

Vaikka tämä kirja on ihastuttanut lukijoita ympäri maailman, sen "juttua" on vaikea pukea sanoiksi. Kustantajan sivuilla onkin kirjaan liittyen oma sivu, jolla lukijat kertovat oman mielipiteensä siitä, mikä tässä kirjassa kiehtoo. Minulle avautui kirjan kautta kauniita maisemia ja ikkuna japanilaiseen kulttuuriin, ja lukemisen jälkeen rauhallinen olo. Ja niin kaunis kansi, että jos kirja olisi omani, laittaisin sen näkyvälle paikalle esille.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtiin

2. Kirjablogissa kehuttu kirja
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis
23. Käännöskirja
40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä
41. Kirjan kannessa on eläin
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja

Takashi Hiraide: Kissavieras. S&S 2016, 157 sivua.

Kommentit

 1. Tätä kantta olen usein ihastellut ja onhan kirja lukulistallakin odottamassa sopivaa hetkeä. Innolla odotan :)
  Tiia

  VastaaPoista
 2. Pitääpä ihan Japanilaisen tyttöystävän iloksi käydä tämä lainaamassa kun noin kaunis kansi on. Hän on meinaan ihan kissahullu 😊. Ei siinä mitään, tykkään kovasti itsekin.

  Japaninopiskelijana/intoilijana kiinnostaa kovasti jo muutenkin. Hauska tämä Helmet-haaste. Tulee näköjään tartuttua kirjoihin joita ehkä muuten epäröisi lukea.

  Pakko jakaa myös ihana kissavideo johon törmäsin Twitterissä 🐈

  https://mobile.twitter.com/dorseyshaw/status/847563000869523458

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Satu Rämö: Talo maailman reunalla

Delia Owens: Suon villi laulu