Ville Haapasalo: "Et kuitenkaan usko..." Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä

Tämä kirja liittyy taas Venäjä-innostukseeni, ja onhan Haapasalo tietysti mielenkiintoinen persoonanakin. Jonotin tätä kirjastosta aika monta viikkoa, joku muukin oli ilmeisesti huomannut että kirja on kiinnostava. Teksti etenee haastattelumuodossa, ja haastattelut on tehty ilmeisesti kahden päivän aikana, jolloin Kauko Röyhkä oli Moskovassa tapaamassa Villeä. Kirja on melko nopealukuinen, ja lisäksi siinä on Juha Metson hieno valokuvakuvitus.

Kirjan nimi kuvaa teosta hyvin, suurin osa Villen kertomista tapahtumista on tosiaan sellaisia, joita ei ole välttämättä ihan helppo uskoa todeksi. Paljon on mies ehtinyt ja tehnyt. En oikein osaa nostaa mitään esimerkkejä, tuntuisivat kömpelöltä toistolta. Tarinat ovat parhaita kirjasta luettuina ja kokonaisuuteen liitettyinä. Kirjassa käsitellään lähinnä Villen alkuvuosia Venäjällä (tai Neuvostoliitossa), vuodesta -91 lähtien. Monessa kohdassa tulee sellainen olo, että enpä kyllä halua lähteä Venäjälle ryöstettäväksi, mutta sitten taas todetaan, että maa on muuttunut niistä vuosista eikä sellaista enää esiinny.

Haapasalo on Venäjällä supersuosittu elokuvanäyttelijä, mutta Suomeen asti suosio ei ole kiirinyt. Toisaalta kirjan saama huomio kuitenkin osoittaa, että suomalaisetkin tietävät kuka hän on. Haapasalon tekemät 30 päivää -tv-sarjat ovat ehkä tuoneet hänet suomalaistenkin tietoisuuteen, vaikka Suomessa hän saakin käydä kaupassa ilman että kukaan repii takkia päältä. Haapasalo on esimerkiksi mainittujen tv-sarjojen kautta tehnyt Venäjää tutummaksi suomalaisille, siis nykypäivän Venäjää ja sen arkipäivää, ei sitä Venäjää, mikä meidän monen mielissä edelleen kummittelee.

Suosittelen tutustumaan kirjaan, ihan vain siksi että voi lukea niitä uskomattomia tarinoita, mutta myös siksi, että voi vahingossa saada tietoa naapurimaan kulttuurista.

213 s.

Kommentit

 1. Humoristinen kirja, tykkäsin. Ville on oikein karismaattinen henkilö ja hyvät jutut. Ostin kirjan miehelle isänpäivälahjaksi. Nauraa höristelee välillä vieressä, kun avaa kirjan. Kuvat ovat todella upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että miehesi nauraa kirjan kanssa, niin minäkin välillä. Ja kuvat tosiaan ovat upeita!

   Poista
 2. Kirja kiinnostaa hirveästi! Haapasalo on ohjelmiensa perusteella loistava persoona, osaa kertoa asioista innostavasti ja kiinnostavasti eikä turhaan pönötä tai koreile viimeistellyllä ulkonäöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden ohjelmien takia tartuin kirjaankin, ja kyllähän se kannatti. Tykkään siitä tyylistä, millä hän kertoo venäläisestä elämästä.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen kirja! Aikaisemmin en ole vastaavanlaisia haastatteluteoksia lukenutkaan, tykkäsin tästä tyylistä kovasti!

  Mystinen tyyppi ja mystinen naapurivaltio. Molempiin pitää ehdottomasti tutustua lisää, kiitos tämän kirjan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Satu Rämö: Talo maailman reunalla

Annie Darling: Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa