Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa


Kirjastossa töissä ja harjoittelussa olleena tiedän, että asiakkailta voi tulla joskus melko erikoisia kysymyksiä. Vakiokysymyksiä ovat vaikka joskus muinoin luettu kirja, jossa oli tietty kuva kannessa, mutta nimestä ei hajuakaan, tai koulun äikäntunnille luettava klassikko, joista asiakas pyytää ohuinta mahdollista. Kirjakaupassa vastaan tulee varmasti vielä erikoisempia kysymyksiä, kauppojen asiakkailla voi nykypäivänä olla melkein minkälaisia odotuksia ja vaatimuksia hyvänsä.


Jen Campbell on kerännyt kirjaksi joitakin itse kohtaamiaan erikoisia kysymyksiä, ja kirjassa on mukana myös kummallisia kysymyksiä eri puolilta maailmaa. Kaikki englantilaisten asiakkaiden esittämät kummallisuudet eivät tunnu suomalaisen korvaan kovin kummallisilta tai hauskoilta, mutta mukana on myös helmiä. Suomalainen kustantaja Nemo pyytää kirjan takaliepeessä kertomaan omia kokemuksia kirjakaupoissa kuulluista kummallisista kysymyksistä kirjan suomalaista versiota varten. Saa nähdä, toteutuuko kirjan suomalainen vastine.

Kirja on hauska välipala etenkin alalla työskenteleville, mutta varmasti myös muille. Nopealukuisessa kirjassa on myös pieniä tekstiin sopivia kuvia mielikuvia piristämässä.

Sivuja 114.

Kommentit

  1. Bongasin tämän kirjakaupasta pari viikkoa sitten, vaikutti hauskalta! Englannin kielinenkään versio ei vaikuttanut vaikealta luettavalta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä mieltä sinä olet?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Satu Rämö: Talo maailman reunalla

Mauri Paasilinna: Rovaniemi-sarja