Kathy Reichs: Pyhät luut

Temperance Brennanin kanssa jatketaan, luin heti eilen kahdeksannen suomennetun kirjan. Hyllyssä odottaa vielä tästä seuraava osa, Luiden viesti, jota ehkä aloittelen tänään. Kesälomaviikko on siitä kätevä, että voi ilman huonoa omaatuntoa ahmia kirjoja toisensa perään.

Pyhät luut johdattaa Brennanin Montrealista Jerusalemiin mystisen luurangon takia. Ruumiinavaukseen tulee hänelle entuudestaan tuntematon mies, joka antaa hänelle valokuvan luurangosta. Mies sanoo vain uhrin kuolleen tuon kuvan takia. Brennan ottaa yhteyttä arkeologiystäväänsä, joka lähes pillastuu valokuvasta ja kiertää tietoja saadakseen Montrealin ja Pariisin kautta ennen Jerusalemin kaivauksilleen pääsemistä.

Luiden arvoitusta selvitellessään Brennan ja rikostutkija Andrew Ryan törmäävät myös muihin kiinnostaviin asioihin, jotka voisivat paljastuessaan vaikuttaa koko kristittyyn maailmaan.

Pyhimyksen hautaa lukiessani olin sitä mieltä, että sivujuonia oli hiukan liikaa ja lukijan johdattelu ärsyttävää, mutta Pyhien luiden kohdalla pääjuonelle tehtiin hyvin tilaa eikä lukijallekaan enää alleviivattu tärkeitä tapahtumia yhtä selkeästi kuin sarjan toisessa osassa. Kirjan tapahtumilla on pohjansa todellisissa tapahtumissa, ja niistä kerrotaan parin sivun verran ennen varsinaisen kirjan alkua. Myös kirjan lopussa on muutaman sivun mittainen selostus siitä, miten kirja sai alkunsa ja miten Reichsin oma elämä ja työ on siihen liitetty.

Suosittelen jännityksestä, arkeologiasta ja kristinuskon historiasta kiinnostuneille.

364 s.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enni Mustonen: Pohjatuulen tarinoita

Satu Rämö: Talo maailman reunalla

Delia Owens: Suon villi laulu